Béda révisi "Savate"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: Modern → modérn (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta (2) using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Modern → modérn (2))
 
== Sajarah ==
Savate Modernmodérn asalna téh tina panggabungan sawatara Pacengkadan Jalanan Prancis dina awal [[abad ka-19]]. Dua urang anu basejarah dina Savate nyaéta [[Michael Casseux]] jeung [[Charles Lecour]]. Casseux nyieun persi anu diregulasi tina chausson jeung savate (nyaram atawa ngalarang cokelan panon, teunggaran hulu, jeung bantingan). Sakapeungna, Savate ogé ngajarkeun élmu béla diri anu ngagunakeun iteuk anu disabut le canne atawa la baton dina [[basa Prancis]].
 
== Aturan jeung Patokan dina Savate ==
Ayeuna, Savate geus dipikawanoh di sakumna panjuru dunya ieu, ti [[Austalia]] nepi ka [[Amérika Sarikat]] jeung ti [[Finlandia]] nepi ka [[Britania Raya]]. Savate Modernmodérn misahkeun kompetisi kana tilu level, nyaéta: assault, pre-Combat, jeung combat.
 
Teu siga kalobaan élmu béla diri anu ngagunakeun sabuk pikeun jadi pertanda level dina béla diri éta, savate ngagunakeun sarung leungeun pikeun jadi tanda level dina élmu béla dirina. Ngeunaan pikeun jadi pertanda dina Savate nyaéta salaku di handap: Sarung Panangan Biru, Satung Panangan Hejo, Sarung Panangan Beureum, Sarung Panangan Bodas, Sarung Panangan Koneng jeung Sarung Panangan Perak tingkat I, II, III.
18.254

éditan