Béda révisi "Wikipedia:Bantahan umum"

3 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké , eo → éo, Kusabab → ku sabab
m
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké , eo → éo, Kusabab → ku sabab)
{{tarjamahkeun|Inggris}}
'''Wikipédia''' nyaéta énsiklopédi nemrak (''open-content'') online, anu hartina mangrupa hiji gempungan sukaréla nu ngembangkeun hiji sumberdaya umum pangaweruh. Strukturna dijieun sangkan bisa dipaké ku saha baé nu miboga sambungan Internét sarta ''browser'' ''World Wide Web'' pikeun ngarobah eusi nu kapanggih di dieu. Kusababku sabab kitu, perlu dipikanyaho yén nu aya di dieu merlukeun ulasan para profésional husus nu mémang kaweruhna dipikabutuh pikeun nyadiakeun informasi ngeunaan naon baé dina ''Wikipédia'' kalawan lengkep, akurat, sarta bisa dipercaya.
 
Éta hal téh teu ngandung harti yén Anjeun moal manggih informasi nu boga ajén sarta akurat dina ''Wikipédia'', tapi ogé, mugia kauninga yén '''''Wikipedia'' TEU BISA ngajamin, dina jalan naon baé, sohéhna informasi nu kapanggih di dieu.''' Eusina bisa cikénéh pisan robah, diruksak, atawa diganggu ku jalma séjén nu pamanggihna teu saluyu jeung jihat pangaweruh dina widang husus nu kabeneran keur dipaluruh ku Anjeun. Urang keur ngusahakeun cara pikeun milih sarta nyatujuan vérsi artikel nu bisa leuwih dipercaya, tapi tetep tanpa jaminan. Nu pangdeukeutna tina usaha ieu nyaéta ku ayana prosés ''[[Wikipedia:Featured articles]]'', tapi artikel nu éta gé bisa waé robah pas pisan méméh anjeun muka.
Mérk dagang, mérk layanan, mérks koléktif, hak desain, hak pribadi atawa hak sarupa anu disebutkeun, anu dipaké atawa dikutip dina artikel tina Wikipédia nyaéta milik masing-masing nu bogana. Dipakéna dina Wikipédia lain harti Anjeun bisa make pikeun tujuan lain salian pikeun eusi anu sarua atawa mirip dijieun ku panulis asli tia artikel Wikipedia ieu di handapeun lisénsi GDFL. Iwal situs Wikipedia jeung Wikimedia nyebutkeun lain deui, anu teu dirojong atawa boga hubungan jeung salah sahiji nu nyepeng éta hak, sarta Wikipédia teu bisa mere hak pikeun make bahan-bahan lain anu dilindung. ''Dipakéna unggal properti anu wujudna mirip atawa sarupa mangrupa résiko Anjeun''.
 
Kudu dicatet yén informasi anu kapanggih di dieu mungkin baé ngalanggar hukum nagara atawa yurisdiksi ti tempat Anjeun ningali informasi ieu. ''Wikipedia'' teu ngadorong pikeun ngalanggar hukum naon baé, tapi lantara ieu informasi disimpen di nagara bagian [[Florida]] di [[Amérika]], mangka sagala rupa eusina aya dina referénsi panyalindungan [[Konstitusi Amérika Serikat]] di handapeun prinsip-prinsip Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia ti [[Perserikatan Bangsa-Bangsa]]. Undang-undang di nagara Anjeun mungkin teu mikawanoh sacara lega panyalindung kabébasan nyarita minangka undang-undang Amérika Serikat atawa prinsip-prinsip Piagem PBB, sarta ku kituna ''Wikipedia'' teu bisa tanggung jawab kana poténsi pelanggaran hukum samodél kitu kudu ditumbukeun kana domain ieu atawa makemaké informasi anu dikandung dina ieu kaca.
 
::'''Lamun anjeun perlu saran husus (contona, médis, hukum, finansial, atawa manajemén résiko) mangga geura panggihan profesional anu geus meunang idin atawa ngarti di widangna di wilayah éta.''' Baca [[Wikipedia:Bantahan résiko]], [[Wikipedia:Bantahan médis]], jeung [[Wikipedia:Bantahan hukum]] pikeun bantahan nu leuwih husus.
Wikipedia téh teu saragem dina proses ngulas artikelna sacara babarengan, bisa waé hiji artikel aya anu ngoréksi kasalahan atawa ngahapus saran anu salah. Maranéhna teu boga kawajiban hukum pikeun ngalakukeun éta hal, nu matak sakabéh informasi anu dibaca di dieu teu dibarengan ku jaminan kaluyuan pikeun tujuan naoan waé atawa maké naon waé.
 
'''No consequential damages can be sought against ''Wikipedia''''', as it is a voluntary association of individuals developed freely to create various open source online educational, cultural and informational resources. '''This information is being given to you gratuitously''' and there is '''no agreement or understanding between you and ''Wikipedia''''' regarding your use or modification of this information beyond the [[GNU Free Documentation License]]; neither is anyone at ''Wikipedia'' responsible should someonesoméone change, edit, modify or remove any information that you may post on ''Wikipedia'' or any of its associated projects.
 
Hatur nuhun parantos ngaluangkeun waktosna kanggo maos kaca ieu, mangga dihaturanan kanggo ngaraoskeun pangalaman di ''Wikipedia''.
18.254

éditan