Buka ménu utama

Parobahan

taya kamandang éditan
[[Gambar:Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg|left|120px]]
'''Républik Rahayat Tiongkok''' ({{zh|t=中華人民共和國|s=中华人民共和国|p=Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó}} {{Audio-IPA|Zh-Zhonghua renmin gongheguo.ogg|tʂʊŋ˥xua˧˥ʐɛn˧˥mɪn˧˥kʊŋ˥˩xə˧˥kuɔ˧˥}}, singgetna '''Tiongkok'''; ti [[28 Juni]] [[1967]] nepi ka [[14 Maret]] [[2014]] mah sok disebut '''Républik Rahayat Tjina'''/'''RRT''' atauatawa '''Républik Rahayat Cina'''/'''RRC''', literalharpiah: Républik Rahayat [[Tionghoa]]) nyaéta hiji nagara anu nganjrek di wewengkon [[Asia Kalér]] nu ibukotana téh di [[Béijing]]. Nagara ieu mibanda sajumlahing pangeusi anu kawilang [[Daptar nagara dumasar jumlah pangeusi|panglobana di sakuliah dunya]] (kurang leuwih 1,35 milyar jiwa) jeung lega wewengkon 9,69 yuta kilométer pasagi, ngabalukarkeun [[Daptar nagara dumasar lega wewengkon|nagara ka-4 panglegana]] di sakuliah dunya. Nagara ieu diadegkeun dina taun [[1949]] sabérésna [[Perang Sadulur Tiongkok]], ti harita dipingpin ku hiji [[partéy pulitik|partéy]] tunggal, nyaéta [[Partéy Komunis Tiongkok]] (PKT). <small>'''[[Républik Rahayat Tiongkok|Lengkepna >>>]]'''</small>
<div style="padding: 0px 0px 0px 0px; font-size: 90%; font-weight: bold;" align="left">
Saméméhna: [[Papatong]] · [[Glukosa]] · [[Getih]] · [[Wikipedia:Artikel petingan|lianna...]]
7.123

éditan