Béda révisi "Abu Yazid Al-Busthami"

m
→‎Kasang Tukang: Ngarapihkeun éjahan, replaced: seueur → loba
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (3), salasahiji → salah sahiji using AWB)
m (→‎Kasang Tukang: Ngarapihkeun éjahan, replaced: seueur → loba)
 
 
== Kasang Tukang ==
Ngaran Busthami dicokot tina ngaran kota Bustham ([[Bastam]]), Aki na Abu Yazid nyaéta panganut [[Zoroaster]] anu pindah ka [[Islam]].<ref>Abu 'l-Qasim Al-Qushayri, "Al-qushayri's Epistle on Sufism: Al-risala Al-qushayriyya Fi 'ilm Al-tasawwuf", Translated by Alexander D. Knysh, Garnet & Ithaca Press, 2007. pg 32</ref> Nalika leutik kénéh, Abu Yazid seueurloba nyéépkeun waktu di [[Isolasi]] di imahna jeung di masjid.<ref name="Sumber 1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Bayazid_Bastami Abu Yazid]</ref> Sanajan di isola, Abu Yazid tara ngisolakeun dirina tina [[Dunya]] sufi.<ref name="Sumber 1"/> Abu Yazid ogé mingpin kahirupan [[asketisme]] jeung ninggalkeun kabéh kasenangan dunyawi.<ref name="Sumber 1"/>
 
== Rujukan ==
18.254

éditan