Béda révisi "Ageman"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Ageman Islam: Ngarapihkeun éjahan, replaced: samentawis → samentara, teu aya → euweuh
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diartikeun → dihartikeun)
m (→‎Ageman Islam: Ngarapihkeun éjahan, replaced: samentawis → samentara, teu aya → euweuh)
 
==Ageman Islam==
Dina danget-danget ieu agama loba anu ngarecokeun diantawisna dina widang [[hukum perkawinan]] sareng [[waris]] anu teu sesuai jeung [[hukum Islam]] anu geus aya dina [[Al Qur'an]] jeung [[Hadits]], ngan samentawissamentara ieu para pemikir ngadopsi kana perasaan haté dina istilah agama Islam disebut [[Ro'yu]], anu pohara jadi bahayana ka umat anu nganut agama Islam diantawisna anu kurang cocok dilarapkaeun sapopoé keur urang diantawisna :
# Awéwé bisa kawin tanpa wali
# Awéwé bisa nalak lalaki
# Perkawinan poligami ditentang ku kaum awéwé
# Bagi waris kudu sarua awéwé jeung lalaki
Kumaha urang balaréa nyikapi perkawis agama ieu anu disodorkeun ku para pemikir aheng malah nyimpang tina tatanan/ aturan agama jeung budaya Islam jeung budaya Indonésia anu kacida anehna can bisa kapikir kunu jalmi bodo saperti kuring sorangan. Ngan untung undang undang agama anu anyar ditolak ku [[Mentri Agama]], patut acungan jempol keur mentri agama anu kacida tegasna. Kuring ngarasa reueus pisan ka pamaréntah anu geus méré nahkeun éta undang-undang / hukum Islam dina wewengkon di Indonésia jeung ngarasa daria khususnya ka [[MUI]] ogé ngarasa tegas jeung teu ayaeuweuh tendeng aling-aling.
 
{{pondok}}
18.254

éditan