Buka ménu utama

Parobahan

1 bita dipupus, 2 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teu aya → euweuh
Dumasar eusina sarta gaya nulisna, Perjangjian Heubeul bisa digolongkeun jadi 5 bagéan utama nyaéta Kitab Taurat (5 kitab), Kitab Sajarah (12 kitab), Kitab Puisi (5 kitab), Kitab Nabi-nabi Besar (5 kitab) sarta Kitab Nabi-nabi Leutik (12 kitab). Sedengkeun golongan keur Perjangjian Anyar nyaéta Kitab Injil (4 kitab), Kitab Sajarah (1 kitab), Kitab Surat Rasuli (21 kitab) sarta Kitab Wahyu (1 kitab).
 
Sajaba ti éta ti saprak baheula aya sawala ngeunaan [[kanon]] Alkitab: buku naon waé anu bisa dianggap bagian ti Alkitab. Dina [[abad ke-3 SM]], Alkitab Ibrani atawa [[Tanakh]] ditarjamahkeun dina basa Yunani. Tarjamahan ieu disebut [[Septuaginta]], tapi ngamuat sajumlah buku anu henteu ayaheneuweuh dina vérsi Yahudi. Buku-buku ieu disebut buku-buku [[Deuterokanonika]].
 
{{pondok}}
18.163

éditan