Béda révisi "Amérika (buana)"

4 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Kaayaan fisik: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, eo → éo using AWB)
m (→‎Kaayaan fisik: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2))
 
*Kulon jeung kidul diwatesan ku Samudra Pasifik.<ref name=":0" />
==Kaayaan fisik==
Sacara géografis, Benua Amérika bisa dibagi jadi tilu wilayah, nyaéta [[Amérika Kalér]], [[Amérika Tengah]], jeung [[Amérika Kidul]]. Wewengkon katilu ngabogaanmibanda karakteristik anu béda ti saban séjénna.
Iklim:
Wilayah Benua Amérika anu anu boga sifat meridian matak ngajadikeun buana ieu ngabogaanmibanda sagala rupa iklim panonpoé di handap ieu:
Iklim tropis: aya di Amérika Kidul, husus di wewengkon lembah Amazon (Brazil).
Iklim subtropis: aya di Amérika Sarikat (Amérika Kalér) jeung di wewengkon Argentina (Amérika Kidul).
18.254

éditan