Béda révisi "Android (sistim operasi)"

m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3), proses → prosés
m (→‎Vérsi Android: Ngarapihkeun éjahan, replaced: è → é)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3), proses → prosés)
 
[[Gambar:Android teacher.svg|thumb|Android]]
'''Android''' nyaéta salah sahiji [[Sistim Operasi|sistim operasi]] anu ngabogaanmibanda sipat ''open source'', dijieun husus pikeun [[telepon pinter]]<ref name="and1">Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.</ref>. Ieu [[Sistim Operasi|sistim operasi]] mangrupa salah sahiji produk nu dimekarkeun ku [[Google]] kalayan diseponsoran ku organisasi [[Open Handset Alliance]]<ref name="and1" />.
 
Android ngabogaanmibanda lisénsi nu disebut '''Apache/MIT''' anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dimekarkeun ku saréréa<ref name="and1" />. Android ogé mangrupa sistim operasi anu asalna tina [[kernél]] [[linux]] ogé dijieun maké basa husus nu ngarana [[java]]<ref>Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra
Karakter.Bogor:IPB</ref>.
 
Di taun [[2005]], Android dibeuli ku [[Google]] kumplit jeung pausahaan [[Android, Inc.]].{{fact}} Taun [[2007]] Google ngumumkeun yén Android téh [[Sistim Operasi|sistim operasi]] nu sipatna ''open source'', bisa dipaké tur dimekarkeun ku saha waé.{{fact}} Taun [[2008]], [[Android API 1]] atawa [[Android 1.0]] dibéwarakeun ka umum ku [[Google]]<ref name="and1" />.
 
Ti saprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna.{{fact}} Di tiap-tiap prosesprosés panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa.{{fact}} Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis.{{fact}} Salian ti ngaran kuéh, Android ogé ngabogaanmibanda istilah nyaéta [[API Level]]<ref name="and3">[https://source.android.com/source/build-numbers.html Android]</ref>.
 
== Vérsi Android ==
18.254

éditan