Buka ménu utama

Parobahan

3 bita ditambahkeun, 2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: sakitar → kira-kira, dauna → daunna
}}
 
'''Cingcau''' atawa '''Camcauh''' mangrupa tutuwuhan nu mangrupa areuy anu daunadaunna lamun dirames dibauran cai saeutik engkéna sok ngagibleg saperti ager éncér.<ref name="Kamus">Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama.</ref> Ilaharna sok diolah jadi [[inuman]] nyaéta [[és cingcau]], biasana dina waktu buka [[puasa]] lantaraan tiis.<ref name="Kamus"/> Camcauh aya anu dahanna paranjang saperti [[areuy]] [[daun]]na karandel jeung rada rubak.<ref name="Kamus"/> Camcauh téh aya dua rupa nyaéta [[Camcauh Hideung]] jeung [[Camcauh Héjo]].<ref name="sumber1">[http://lepmida.com/column.php?id=334&awal=30 CINCAU HITAM, MUDAH DIDAPAT,MURAH, BERKHASIAT DAN, MENGUNTUNGKAN] (Dicutat tanggal 20 Oktober 2011)</ref> Produksi camcauh lolobana di Indonésia persisna di Sumarorong, Sulawesi Barat.<ref name="sumber1"/>
 
==Sajarah==
Tutuwuhan ieu asalna ti [[Asia]], tuluy sumebar ka [[India]], [[Birma]], [[Indocina]], [[Philipina]], nepi ka [[Indonésia]].<ref name="sumber1"/> Tutuwuhan ieu alusna dipelak di daerah anu miboga kaluhuran taneuhna sakitarkira-kira 75 – 2300 m di luhureun permukaan laut.<ref name="sumber1"/> Daérah [[Sumarorong]], [[Sulawesi Barat]] mangrupa salah sahiji tempat anu alus pikeun tutuwuhan ieu ku sabab miboga iklim cuaca anu tiis jeung curah hujan anu cukup.<ref name="sumber1"/> Tutuwuhan ieu geus diproduksi jadi cingcau bubuk anu leuwih loba diekspor ka luar negeri.<ref name="sumber1"/>
 
==Etimologi Cingcau==
18.163

éditan