Béda révisi "Citrānggada"

2 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
Tanpa disangka, mucunghul bancang pakéwuh di [[Astinapura]] nyaéta aya surat tangtangan ti saurang raja [[gandarwa]] anu boga ngaran nu sarua, Citrānggada. Manéhna ambek alatan ngarasa lamun aya dua raja nu ngaranna sarua mustahil baris hirup babarengan dina wanci nu bareng. Manéhna boga tékad yén salah sahiji di antarana kudu palastra. Citrānggada putera Santanu nampa tangtangan kasebut. Sanggeus éta, kajadian perang antara Citranggada putera Santanu jeung Citranggada gandarwa di "medan Kuru" atawa [[Kurusétra]]. Sanggeus perang campuh lumangsung salila tilu bulan, Citranggada putera [[Santanu]] gugur sarta kakawasaanana digantikeun ku adina, [[Wicitrawirya]].
 
Saméméh mangkat, Citranggada tacan boga geureuha antukna henteu ngabogaanmibanda turunan.
 
== Harti ngaran ==
18.254

éditan