Béda révisi "Distrik di Jepang"

5 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: keneh → kénéh, desa → désa (2), Amerika → Amérika
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , nyaeta → nyaéta, ngarupakeun → mangrupa (2), yen → yén , dipake → dipaké (2), ea → éa (2) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: keneh → kénéh, desa → désa (2), Amerika → Amérika)
{{Japan divisions levels}}
'''Distrik''' (郡; ''gun'') ilahar dipaké keur satuan administrasi di Jepang antara taun [[1878]] jeung [[1921]] sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung [[county|nagara bagean]] di [[United States|Amerika]]. Posisina aya sahandapeun [[prefecture|perfektur]] jeung saluhureun [[Cities of Japan|kota]], [[Towns of Japan|kacamatan]] atawa [[Villages of Japan|desa]]. Mimitina distrik téh disebutna ''kōri'', basa Jepang heubeul. [[Nihon Shoki]] nyebutkeun yén ieu geus aya salila [[Taika Reforms|Reformasi Taika]], ''kōri'' aslina ditulis 評. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, ''kōri'' ditulisna jadi 郡. Dina ''Taihō Penal'' jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; ''kuni'') aya saluhureun distrik jeung desadésa (里; ''sato'' atawa 郷; ''sato'') sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih kenehkénéh dipaké dina [[Sistim alamat Jepang]] keur nangtukeun tempat kacamatan atawa desadésa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di AmerikaAmérika nu ilahar pakait jeung nagara bagéan, iwal ti Virgina nyaéta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagéan.
 
==Kasus nu matak bingung di Hokkaido==
18.254

éditan