Béda révisi "Kadu"

m
→‎Gambaran: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé , ambéh → sangkan (2), bere → béré)
m (→‎Gambaran: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
Kembang (ogé buahna) mecenghul langsung tina [[tangkal]] (''cauliflorous''). Dina ''D. zibethinus'' sarta nu séjén-séjénna kembang mecenghul tina dahan lain tina tangkal, tapi dina kadu kuya kembangna mecenghul dina puhu tangkal (ku kituna kuya bisa ngadahar buahna). Kembang mecenghul tina pucuk [[dormansi|dorman]], ngajumplok, mekar dina wanci soré sarta tahan sawatara poé. Kembangna nyebarkeun angseu seungit pikeun narik perhatian [[lalay]] minangka nu mantuan réproduksi.
 
Buah mekar sanggeus [[kawinan]] sarta merlukeun 4-6 bulan pikeun asak. Dina mangsa nunggu asak lumangsung persaingan antarbuah dina hiji jumplukan, sahingga ngan hiji atawa sawatara buah anu baris asak, sésana ngarangrangan. Buah baris murag sorangan lamun geus asak. Umumna beurat buah kadu ''D. zibethinus'' bisa ngahontal 1,5 nepi ka 5 [[kilogram]], ku kituna kebon kadu jadi wewengkon anu picilakaeun dina mangsa usum kadu. Lamun murag kana luhur sirah hiji jalma, buah kadu bisa ngabalukarkeun tatu beurat atawa korban nyawa. Kulit buahna kandel, kulitna cucukan seukeut, sanajan ieu téh lain [[cucuk]] dina harti [[botani]]), boga warna héjo semu konéng nepi ka warna konéng. Saban buah ngabogaanmibanda 5 "kamar", anu némbongkeun lobana [[daun buah]] anu dipiboga.
 
Saban "kamar" kaeusi ku sawatara (biasana 3) [[siki]]. Siki kabungkus ku [[pamungkus siki]] nu warnana bodas nepi ka konéng caang kalawan kandel nu variatif, tapi dina [[kultivar]] nu punjul bisa ngahontal 3 cm. [[Budidaya]] kadu diarahkeun pikeun ngahasilkeun siki anu leutik kalawan pamungkus siki anu kandel, alatan pamungkus siki ieu pisan bagian anu didahar. Sikina boga daging nu kandel sarta bisa didahar sanggeus dikulub. Siki kadu boga sipat ''recalcitrant'', ngan bisa hirup kalawan kadar cai nu loba (di luhureun 30% beurat) sarta tanpa perlakuan nu tangtu ngan sanggup tahan hirup saminggu saméméh tungtungna [[émbrio]]na paéh.
18.254

éditan