Béda révisi "Fernando Alonso"

3 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh , Anjeuna → anjeunna
m (→‎Rekor: Ngarapihkeun éjahan, replaced: poe → poé (2))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh , Anjeuna → anjeunna)
Fernando Alonso mangrupa putra kadua tina dua baraya kandung.<ref name="urruty">{{cite news | last = Urruty | first = Martín | title = {{lang|es|De plebeyo a rey. Cómo llegó Alonso a ser el campeón más joven de la historia}} | language = Spanish | publisher = {{lang|es|ESPNdeportes}} | date = 2005-11-26 | url = http://espndeportes.espn.go.com/news/story?id=367490 | accessdate = 2007-07-30 }}</ref> Bapana janten saurang mekanik bengkel anu sasakali nyambi janten tukang panambangan. Ibuna janten saurang kasir di supermarket. Alonso gaduh hiji lanceuk istri. Keur yuswa Alonso dua taun, kolot Alonso masihan hadiah gokart kanggo lanceukna, anu saterasna ditolak karena ngarasa bahwa babalapan kirang cocok sareng dunia istri. Teras éta gokart téh dipasihkeun ka Alonso.
 
Alonso seneng tuangeun anu teu ngandung uyah. Anjeunaanjeunna ogé resep kana nonton film sareng nyetel lagu. Kiwari Alonso cicing di Swiss, sasakali anjeunna ogé uih ka Spanyol keur ngalongok bapa-ibuna.
 
== Karir ==
 
[[Gambar:Fernando Alonso 2007 Britain.jpg|thumb|right|Alonso finish kadua di Inggris 2007.]]
Musim 2007 Alonso ngalih ka tim McLaren, tetapi di tim ieu Alonso saakan janten anak tere, ku sabab bos McLaren, Ron Dennis leuwih mentingkeun [[Lewis Hamilton]]. Sababaraha kali Alonso néangan celah abeha béh anjeunna tiasa indit deui ti tim McLaren.<ref>{{cite news| title =Alonso's future at McLaren in doubt| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61422| date =[[2007-08-06]]| accessdate =2007-08-06}}</ref> salah sahijina ngahalangan Hamilton di pit GP Hungaria<ref>{{cite news| title =Hungarian Grand Prix 2007 — Qualifying| publisher =news.bbc.co.uk| url =http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/6929333.stm| date = 2007-08-05 | accessdate =2007-08-06}}</ref><ref>{{cite news| title =Dennis: Hamilton triggered incident| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61368| date = 2007-08-04| accessdate =2007-08-06}}</ref>, sareng ngababat Hamilton di GP Brazil nu berujung kana gagalna Hamilton janten jawara dunia. Akhirna di akhir musim kontrak Alonso sareng tim McLaren diputuskeun ku bosna, Ron Dennis.<ref>{{cite news |url = http://www.mclaren.co.uk/mediaroom/information/pressreleases/alonso_release.php |title = Alonso Press Release |publisher = Vodafone McLaren Mercedes |date = 2007-11-02 |accessdate= 2007-11-02}}</ref> Alonso ahirna uih deui ka tim lamina, Renault F1. Posisina di McLaren digentoskeun ku Heikki Kovalainen.<ref>{{cite news | url = http://www.formula1.com/news/headlines/2007/12/7182.html | title = Kovalainen to partner Hamilton at McLaren for 2008 |publisher = Formula1.com | date=2007-12-14 | accessdate=2007-12-14 }}</ref>
Musim 2008, di tim lamina, Renault F1, Alonso ngan tiasa janten jawara balapan dua kali, nyaéta di Singapura sareng di Jepang.<ref>{{cite news| title = 2008 Japanese Grand Prix| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7664875.stm| date = 11/10/2008| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Posisina bertahan sampai musim 2009 di mana Alonso gagal janten jawara balapan sakalipun. Tilu dinten usai GP Singapura 2009, tim Ferrari ngumumkeun yén Fernando Alonso bakal ngagabung sareng tim Italia tersebut, ngagentoskeun posisi Kimi Raikkonen anu awon salami dua musim berturut-turut.
18.254

éditan