Force India: Béda antarrépisi

2 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: seueur → loba
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, dimana → di mana, salahsahiji → salah sahiji)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: seueur → loba)
 
'''Force India''' mangrupa salah sahiji tim balap [[Formula 1]] anu asalna ti [[India]]. Tim ieu mangrupa akusisi ti tim Spyker anu pernah turun di taun 2007. Nu miboga tim ieu nyaéta jutawa India [[Vijay Mallya]]. Debut tim ieu dimimitian di GP Australia 2008. Tim ieu teras ngagaduhan pasokan mesin ti [[Mercedes-Benz]]. Tim ieu lantas ngaraih pole position di GP Belgia 2009 lewat [[Giancarlo Fisichella]]. Enjingna pas balapan, Fisichella ogé akhirna ngaraih podium pertamana kanggo tim ieu, di mana anjeunna finis kadua dipengkereun [[Kimi Raikkonen]] ([[Ferrari]]).
 
Meskipun turun dibawah bendera India, mayoritas karyawan di tim ieu sabenerna orang Inggris, anu seueurnalobana tilas karyawan tim [[Jordan Grand Prix]]. Basis tim ieu di [[Silverstone]], [[Northamptonshire]], [[Inggris]].
 
== Statistik ==
20.027

éditan