Béda révisi "Gunung Agung"

4 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: keneh → kénéh (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (2), make → maké , dipake → dipaké , eo → éo, hade → hadé)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: keneh → kénéh (2))
'''Gunung Agung''' nyaéta salasahiji gunung di [[Bali]], [[Indonésia]]. Dina 3,142 m saluhureun laut, [[stratovolcano]] ieu mangrupa gunung pangluhurna di Pulo Bali. Gunung ieu aya di [[Kacamatan]] [[Rendang, Karangasem|Rendang]], [[Kabupatén]] [[Kabupatén Karangasem|Karangasem]], [[Propinsi]] Bali.
 
Gunung Agung aktip kenehkénéh, kalayan kawah nu lega jeung jero nu kadang-kadang ngaluarkeun [[haseup]] jeung [[lebu]]. Ti kajauhan, gunung ieu katingali nyongcot sampurna, sok sanajan aya kawah nu lega oge.
 
Ti punclut gunung, urang bisa nempo punclut [[Gunung Rinjani]] di pulo [[Lombok]], sanajan duanana sering kasimbutan ku halimun oge. Wanci nu pangalusna keur naek ka gunung ieu nyaéta nalika fajar mangsa udarana beresih kenehkénéh, loba tetempoan nu bisa katingali kalayan hadé.
 
==Naék gunung==
18.254

éditan