Ka'bah: Béda antarrépisi

2 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
→‎Déskripsi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (→‎Déskripsi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, nyaeta → nyaéta, make → maké , singhareup → sanghareup using AWB)
m (→‎Déskripsi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
== Déskripsi ==
Dina [[Al-Qur’an]] nyebutkeun yén Ka’bah diwangun ku [[Nabi Ibrahim]] jeung [[Nabi Ismail]] putrana saggeus Ismail dumuk di [[Arab Saudi|Saudi]]. Wangunan ieu ngabogaanmibanda [[masjid]] nu diwangun disakurilingna, nyaéta [[Masjid al-Haram]]. Sakabéh [[muslim]] ti alam dunya daratang ka Ka’bah keur ngadu’a, teu paduli ti mana maranéhna datang. Ieu disebut nyanghareupan atawa datang minuhan sauran ti Gusti.<ref>Also known as ''{{transl|ar|DIN|al-Kaʿba(tu) l-Mušarrafah}}'' ({{lang|ar|الكعبة المشرفة}} "The Noble Cube), ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-ʿAtīq}}'' ({{lang|ar|البيت العتيق}} "The Primordial House"), or ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-Ḥarām}}'' ({{lang|ar|البيت الحرام}} "The Sacred/Forbidden House")</ref>
 
Ka'bah saur katerangan dina Al-Qur'an éta diwangun ku Nabi Ibrahim as. sareng puterana Nabi Ismail as. saparantos Nabi Ibrahim kengeng wahyu ti Allah swt. Ka'bah diwangun tina susunan babatuan tanpa maké bahan anu lian, tapi kiwari mah ka'bah geus ditutupan ku kaen hideung nu aya tulisan ayat-ayat Al-Quran tina bola emas. Ayeuna Ka'bah mangrupa hiji wangunan nu jadi titik sanghareupan umat Islam dina ngalakonan ibadah anu paling utama nyaéta Shalat, anu asa
20.027

éditan