Béda révisi "Kabupatén Karawang"

5 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: desa → désa, Desa → Désa (3), Kabupaten → Kabupatén
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: pamarentah → pamaréntah, Indonesia → Indonésia (2))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: desa → désa, Desa → Désa (3), Kabupaten → Kabupatén)
 
== Babagian Administratif ==
Kabupatén Karawang ngawengku 30 [[kacamatan]], nu kabagi deui kana 309 [[désa]] jeung [[kalurahan]]. Pusat pamaréntahannana KabupatenKabupatén Karawang aya di Kacamatan [[Karawang, Karawang|Karawangnyaeta]] di Jalan Jend. Ahmad Yani by pass Karawang.
 
== Poténsi ékonomi ==
=== Industri ===
Karawang mangrupa salah sahiji kawasan industri di beulah wétan Jakarta, di antarana:
* Kawasan International Industry City [[KIIC]] anu ngawengku sababaraha pamaréntahan desadésa nyaéta DesaDésa Wadas, DesaDésa Sukaluyu, DesaDésa Puseurjaya.
* Kawasan Surya Cipta di beulah kiduleun Karawang
* Kawasan Industri Kujang Cikampek [[KIKC]] beulah wetan Karawang.
18.254

éditan