Buka ménu utama

Parobahan

4 bita dipupus, 2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2)
[[Gambar:Colouring pencils.jpg|right|375px|thumb|Warna mangrupakeun bagian penting tina éksprési manusa.]]
'''Warna''' atawa '''kelir''' (tina basa [[Walanda]] ''kleur'') nyaéta [[spéktrum]] tinangtu anu aya dina jero hiji [[cahaya]] sampurna (boga warna [[bodas]]). Cir sahiji warna ditangtukeun ku [[Gelombang#Panjang gelombang|panjang gelombang]] cahya kasebut. Contona warna [[paul]] ngabogaanmibanda [[Gelombang#PAnjang gelombang|panjang gelombang]] 460 [[nanométer]].
 
Panjang gelombang warna anu masih bisa katangkep ku [[panon]] manusa nyaéta antara 380-780 nanométer.
 
== Papasingan ==
# Warna nétral, nyaéta warna-warna anu henteu deui ngabogaanmibanda kamurnian warna atawa dina kalimah séjén lain mangrupa warna primér atawa sékundér. Warna ieu mangrupa campuran tilu komponén warna sakaligus, tapi henteu dina komposisi nu pas sarua.
# Warna kontras, nyaéta warna-warna anu rasana silih lawan. Warna kontras bisa dihasilkeun tina warna anu ''berseberangan'' (motong titik tengah segitilu) diwangun ku warna primér sarta warna sékundér. Tapi henteu nutupan jigana ogé nyieun kontras kelir kalawan menolah peunteun atawa kemurnian kelir. Conto kelir kontras nyaéta beureum kalawan héjo, konéng kalawan wungu sarta bulao kalawan oranyeu.
# Warna panas, nyaéta kumpulan warna dina wengkuan satengah bunderan dina jero bunderan warna mimiti ti beureum nepi ka konéng. Warna ieu jadi simbul bungah, sumanget, ambek jsjbn. Warna panas méré rasa jarak anu deukeut.
[[tah:Tlapālli]]
 
[[KategoriCategory:Warna| ]]
18.163

éditan