Béda révisi "Payung"

Taya parobahan ukuran ,  4 tahun yang lalu
clean up using AWB
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: diantara → di antara, diditu → di ditu using AWB)
(clean up using AWB)
[[Gambar:Gustave Caillebotte - Jour de pluie à Paris.jpg|thumb|250px|jelema keur nyekel payung]]
 
'''Payung''' nyaéta bahan [[plastik]], anu disebut kanopi, anu némpél dina karangka [[beusi]].<ref name:="internet1">{{id}}[http://www.freez.web.id/keren-payung-udara-yang-ajaib/](diakses tanggal 22 oktober 2011)</ref>
Payung nyaéta parasut; panghalang panas poé atawa hujan lamun urang keur di luar.<ref name="kamus Basa Sunda2">RA,Danadibrata.2006.''Kamus Basa Sunda''. Bandung:Gawé bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Kaca 511</ref> pajeng;~dipakéna dibenerkeun heula gagangna dicekel, lamun enggeus dipaké dilingkupkeun deui; aya~[[kertas]], [[lawon]] [[hideung]], [[sutra]] jsb.<ref name="kamus Basa Sunda2"/>
 
Dina pertengahan [[abad ka-18]], pangusaha [[Inggris]] mawa payung ka nagarana sanggeus datang ti Tiongkok, anu ngabangkitkeun pangaruh badag di [[Inggris]] Raya. Nepi ka pertengahan [[abad ka-19]] payung geus jadi hiji keharusan pikeun orang [[Inggris]].
 
Toko payung kahiji di ditu ngaranna [["James Smith and Sons"]] anu buka dina taun 1830 sarta nepi ka ayeuna masih ngajual payung, alamatna di 53 New Oxford Street, [[London]].<ref name:="internet3">{{id}}[http://www.metrogaya.com/home/sejarah-hari-ini/sejarah-unik-payung](diakses tanggal 22 oktober 2011)</ref>
 
== Rujukan ==
18.254

éditan