Sajarah lisan: Béda antarrépisi

28 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
→‎top: clean up, added orphan tag using AWB
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana)
(→‎top: clean up, added orphan tag using AWB)
 
{{Orphan|date=April 2017}}
 
'''Sajarah lisan''' atawa '''sajarah oral''' hartina [[sajarah]] anu diturunkeun sacara lisan, turun-tumurun ti hiji [[generasi]] ka generasi salajengna. Ku lolobana [[ahli sajarah|ahli]] mah, sajarah lisan téh teu bisa dipercaya salaku sumber rujukan. Najan kitu, aya ogé ahli nu nganggap salaku cara pikeun miara jeung nyebarkeun sajarah, utamana nalika budaya tulisan can nyerep di hiji kaadaban. Pangalaman dina budaya [[sastra]] nunjukkeun yén manusa téh salawasna ngawangun ulang [[ingetan]]ana (mémori). Najan aya parobahan, inti caritana mah ilaharna tetep kapiara. Nuturkeun guluyurna waktu, parobahan-parobahan téh beuki euyeub nepi ka antukna teu dipikawanoh deui. Jalma nu hirup dina budaya sastra bisa baé salah ngajénan kana kasohéhan sajarah lisan nu sumebar dina budaya prasastra.
 
20.027

éditan