Béda révisi "Sukur Pesisiran"

28 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
→‎top: clean up, added orphan tag using AWB
m (→‎top: ngarapihkeun struktur)
(→‎top: clean up, added orphan tag using AWB)
 
{{Orphan|date=April 2017}}
 
'''Sukur Pesisiran''' nyaéta upacara tradisional anu diayakeun ku masarakat pamayang basisir kidul hususna di wewengkon [[Cianjur]] kalawan maksud jeung tujuan minangka ugkapan rasa sukur ka Pangéran anu Maha Ésa kana ni’mat anu geus dibéré.
Ieu upacara téh waktu dilaksanakeunana teu matuh, gumantung kana waktu nu hadé. Kadang-kadang acarana téh dibarengkeun jeung Hadi jadi Kota [[Cianjur]] atawa Hari Kemerdékaa [[Indonésia]]. Tempat pikeun ngalaksanakeunana gé teu matuh di salah sahiji basisir, di wewengkon Pakidulan Cianjur kadang-kadang dilaksanakeun di [[Basisir Apra]], [[Basisir Sérég]], [[Basisir Jayanti]] atawa di [[Basisir Batu Kukumbung]].
20.027

éditan