Béda révisi "Walungan Citarum"

5 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
→‎top: clean up using AWB
(→‎top: clean up using AWB)
 
'''Citarum''' téh hiji walungan panjang (269  km) di [[pulo Jawa]] nu meulah [[Tatar Sunda]] ti kidul ka kalér, nu caina ngalir ti [[Gunung Wayang]] di [[Bandung Kidul]], ngaliwatan [[Cianjur]], [[Purwakarta]], nu tungtungna ngamuara di [[Karawang]] (ka [[Laut Jawa]]). Cai ieu walungan dibendung di tilu waduk: [[Waduk Saguling|Saguling]] (Bandung), [[waduk Cirata|Cirata]] (Cianjur), jeung [[waduk Jatiluhur|Jatiluhur]] (Purwakarta).
 
[[Gambar:Sunda-Galuh.gif|thumb|250px|Citarum jadi wates nalika [[karajaan Sunda|Sunda]] jeung [[karajaan Galuh|Galuh]] teu ngahiji]]
18.254

éditan