Buka ménu utama

Parobahan

34 bita dipupus, 2 tahun yang lalu
clean up using AWB
| divisio = [[Magnoliophyta]]
| classis = [[Magnoliopsida]]
| ordo = [[Zingiberales]]
}}
 
'''Zingiberales''', asalna disebut Scitaminenae, nyaéta ordo [[tutuwuhan]] nu aya dina bangsa tutuwuhan [[Monokotil]] (''Liliopoida'').<ref name="hiji">{{en}}[http://botany.si.edu/zingiberales/ Zingiberales] <small>(diakses 9 Maret 2016)</small></ref><ref name="dua">{{en}}[http://www.la-palma-tourismus.com/en/zingiberales-helicniaceae-cannaceae.htm Zingiberales]<small> (diakses 9 Maret 2016)</small></ref> Zingiberales diwangun ku dalapan kulawarga jeung leuwih ti 2000 spésiés.<ref name="hiji"/> Ordo ieu patali pisan jeung jeung bromeliad (kulawarga [[Bromeliaceae]]).<ref name="hiji"/> Sabagian gedé tina 8 kulawarga éta asli ti daérah [[tropis]] sakuliah dunya jeung loba dibudidayakeun minangka tutuwuhan hias.<ref name="hiji"/> Tutuwuhan [[gizi]] nu pangpentingna tina ordo ieu nyaéta cau, salian ti éta loba ogé nu jadi hérbal penting jeung rempah-rempah.<ref name="dua"/> Sabagian gedé tutuwuhan ieu mangrupa tutuwuhan umur panjang, tutuwuhan hérba nu miboga [[rimpang]].<ref name="dua"/> Sababaraha spésiés (misalna [[cau]]) ngawangun "batang semu" nu ngajadikeun maranéhna katinggali kawas tutuwuhan palem, sanajan tutuwuhan ieu teu mekar jadi kai.<ref name="hiji"/> Sabagian dauna galaredé jeung miboga sisi nu lemes, kasusun dina lamen jeung batang, karakteristik nu rada jarang dina tutuwuhan monokotil, pembuluh daun teu kasusun paralél, ngan lempeng dina sapanjang daun utama.<ref name="hiji"/>
 
==Referensi==
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori:Liliopsida]]
18.163

éditan