Béda révisi "Kabupatén Karawang"

3 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
ngarapihkeun ejahan, replaced: daerah → daérah (3) using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: desa → désa, Desa → Désa (3), Kabupaten → Kabupatén)
m (ngarapihkeun ejahan, replaced: daerah → daérah (3) using AWB)
|tanggal=-
|motto=-
|kapala daerahdaérah=bupati
|nami kapala daerahdaérah=-ade suara
|web=www.karawangkab.go.id
}}
 
== Sajarah ==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupa tempat di mana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] dibawa ku para pamuda Indonésia saméméh Proklamasi Kamardekaan Indonésia tanggal [[16 Agustus]] [[1945]] jang ngarancang naskah proklamasi. Rengasdengklok mangrupa daerahdaérah anu ngamimitian ngibarkeun [[bendera]] merah putih. Kota Karawang ogé jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''. Karawang ngadeg kaping [[14 Séptémber]] [[1633]].
 
{{JaBar}}