Béda révisi "Lalay"

23 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, Kulantaran → ku lantaran
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, Kulantaran → ku lantaran)
{{gabung|Kalong}}
[[Gambar:Kleine Hufeisennase.jpg|thumb|Lalay keur ngapung]]
'''Lalay''' nya étanyaéta hiji-hijina [[mamalia]] hiber nu miboga sistem radar dina awakna.<ref name="buku"> Winarti, dkk: "Dunia Mamalia" kaca 77. Jakarta: PT. Rosda Jayaputra</ref> Éta sistem radar gunana pikeun néangan jalan jeung kadaharan nalika peuting.<ref name="buku">< /ref> Sistem radar éta dikaluarkeun ngaliwatan sorana nu mancerkeun [[gelombang ultrasonik]].<ref name="buku 2"> Jhonson, J: "Intisari Ilmu Mamalia" kaca 14. Jakarta: Erlangga, 2005</ref> Éta gelombang sora mantul kana objék di sabudeureunana, nu ahirna balik deui tur katéwak ku ceuli éta lalay.<ref name="buku 2">< /ref> Kulantaranku lantaran kitu, lalay bisa moro dina kaayaan nu poék.<ref name="buku 2">< /ref>
 
Lalay béda jeung sato nu bisa ngapung séjénna, jangjang lalay mah tina kulitna nu aya dina ramo-ramona.<ref name="buku 2">< /ref> Lalay kaasup sato nu leutik.<ref name="buku">< /ref> Panjangna ngan saukur 7,5 &nbsp;cm tina irung nepi ka buntutna.<ref name="buku">< /ref> Tapi aya ogé anu leuwih gedé, sok disebut [[kalong]], lébar jangjangna bisa nepi ka 1,5 m.<ref name="buku">< /ref>
 
Lalay ogé kaasup sato anu liar ti peuting, umumna sok cicing di jero guha atawa dina tatangkalan, sarta hirup sacara kelompok.<ref name="buku">< /ref>
 
==Rujukan==
[[Kategori:Mamalia]]
 
[[id:Kelelawar]]
[[en:Bat]]
[[id:Kelelawar]]
18.254

éditan