Buka ménu utama

Wikipedia β

Parobahan

Fisika tioritis

2 bita ditambahkeun, 6 bulan yang lalu
m
top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: jang → pikeun
{{tarjamahkeun|Inggris}}
 
'''Tiori Fisika''' nyoba mikaharti dunya ku jalan nyieun modél-modél tina alam/zat nyata, dipaké jangpikeun ngakalan, nerangkeun, nyawang phenomena fisika ku cara "''tiori fisika''". Aya tilu tiori nu geus tangtu; téori "mainstream", tiori "proposed" sarta tiori "fringe" .
 
Sababarahahiji tiori dimimitian ku panalungtikan, wheréas others are not. A physical théory is a modél of physical events and cannot be proved from basic axioms. A physical théory is different from a mathematical théorem. Physical théories modél réality and are a statement of what has been observed, and provide predictions of new observations.
17.844
éditan