Béda révisi "Kabupatén Karawang"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: jang → pikeun
m (ngarapihkeun ejahan, replaced: daerah → daérah (3) using AWB)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: jang → pikeun)
 
== Sajarah ==
Kabupatén Karawang neundeun loba catatan sajarah. [[Rengasdengklok, Karawang|Rengasdengklok]] mangrupa tempat di mana [[Soekarno]]-[[Mohammad Hatta|Hatta]] dibawa ku para pamuda Indonésia saméméh Proklamasi Kamardekaan Indonésia tanggal [[16 Agustus]] [[1945]] jangpikeun ngarancang naskah proklamasi. Rengasdengklok mangrupa daérah anu ngamimitian ngibarkeun [[bendera]] merah putih. Kota Karawang ogé jadi inspirasi sastrawan [[Chairil Anwar]] nulis karya ''Antara Karawang-Bekasi''. Karawang ngadeg kaping [[14 Séptémber]] [[1633]].
 
{{JaBar}}
18.254

éditan