Béda révisi "Kahitna"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: jang → pikeun
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: jang → pikeun)
[[Gambar:Kahitna.jpg|thumb|right|200px|Kahitna]]
'''Kahitna''' nyaéta grup musik asal [[Bandung]], [[Jawa Barat]] anu dijieun ping [[24 Juni]] [[1996]], nu diidéan ku [[musisi]] [[Yovie Widianto]] anu sakaligus jadi pamaén [[keyboard]]<ref name="sumber1">[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/k/kahitna/ Kahitna](diakses 4 Desember 2011)</ref>. ku lantaran ''aransemen'' [[musik]] anu hadé, Kahitna suksés ngagabungkeun unsur [[jazz]], [[pop]], [[fussion]] jeung [[etnik]] anu ngirut ati ''para Soulmate'',sesebutan jangpikeun para ''fans'' Kahitna<ref name="sumber1" />. Ngaran Kahitna sorangan asalna tina basa [[Philipina]],anu harti 'sanajan kitu', tapi tungtungna dipelesetkeun jadi [[basa Sunda]] 'Ka' jeung 'Na' nu mangrupa ''awalan'' jeung ''ahiran''<ref name="sumber1" />.Nepi ka lamun dihijikeun hartina jadi 'anu pang hitsna'<ref name="sumber1" />.
 
Anggota Kahitna nyaéta [[Yovie Widianto]] ([[piano]], [[keyboard]]), [[Mario Ginanjar]] ([[vokalis]]), [[Hedi Yunus]] ([[vokalis]]), [[Carlo Saba]] ([[vokalis]]), [[Dody Isnaini]] ([[bass]]), [[Harry Suhardiman]] ([[perkusi]]), [[D. Bambang Purwono]] ([[keyboard]]), [[Budiana Nugraha]] ([[drum]]) jeung [[Andrie Bayuaji]] ([[gitar]])<ref name="sumber1" />. Lian ti anu geus disebutkeun aya ogé hiji deui anu pernah jadi anggota tapi tuntungna kaluar nyaéta [[Ronny Waluya]]<ref name="sumber1" />.
18.254

éditan