Béda révisi "Lurah"

1 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desa → Désa
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: wae → waé , kalolobaan → lolobana)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desa → Désa)
 
Tugas Lurah nyaéta ngalaksanakeun Kawenangan Pamaréntah nu dilimpahkeun ku Camat cocog jeung karakteristik wilayah jeung kabutuhan daérah sarta ngalaksanakeun pamaréntahan séjénna dumasar kana ketangtuan Palaturan Perundang-undangan.
 
Istilah ''Lurah'' sering rancu jeung jabatan ''[[Kapala Désa]]''. Memang, di Jawa lolobananana, sacara historis pamingpin hiji désa kasohor ku istilah ''Lurah''. Tapi dina konteks Pamaréntahan Indonésia, hiji kalurahan dipingpin ku lurah, sedengkeun hiji désa dipingpin ku Kapala Désa atawa Kuwu. Tangtu waé duanana béda, sabab Lurah mangrupa [[Pagawé Nagri Sipil]] nu tanggung jawab ka Camat; sedengkeun Kapala DesaDésa bisa dijabat ku saha waé nu minuhan sarat, tur dipilih langsung ku rayat ku jalan [[Pamilihan Kapala Désa]] (Pilkadés).
 
==Tempo Ogé==
18.254

éditan