Béda révisi "Orbit"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sakitar → kira-kira
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, salasahiji → salah sahiji, kucara → ku cara using AWB)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sakitar → kira-kira)
 
 
{{Tarjamahkeun|Indonésia}}
[[Isaac Newton]] nunjukkeun yén [[hukum oyagan planét Képler|hukum Képler]] bisa diturunkan tina téori [[grapitasi]]. Umumna mah, oyag banda dina lingkup pangaruh grapitasi mangrupa lilintas anu wangunna [[keureutan congcot]]. Newton saterusna nunjukkeun yén sapasang banda bakal silih ngurilingan ku anggang anu babanding tibalik jeung [[massa]]na sarta sakitarkira-kira titik puseur massa (t.p.m.) gabungan tina dua banda tadi. Mun salah sahiji banda murag leuwih badag (massive) batan tinu hiji deuina, mangka t.p.m. na bakal ngadeukeutan t.p.m. banda anu leuwih badag tadi.
<!--
==Orbit Planet==
18.254

éditan