Béda révisi "Payung"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
(clean up using AWB)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
Jadi Luban nyieun [[paviliun]] di sapanjang [[jalan]] sangkan pamajikanana henteu kehujanan, tapi ngarasa cara éta masih kurang praktis. Tuluy saterusna, dumasar inspirasi ti barudak anu ngagunakeun daun kembang [[teratai]] minangka panangtayungan ti hujan, manéhna nyiptakeun payung kahiji dijieun ti hiji rangka fléksibel anu ditutupan ku [[lawon]] atawa [[kertas]] anu dilapis ku lilin pikeun nyieunana tahan [[cai]].
 
Di Tiongkok, payung lain dipaké minangka nu ngajaga ti panas sarta hujan, tapi ogé ngabogaanmibanda harti dina masarakat. Dina ahir [[Dinasti Wei]], payung dipaké dina upacara-upacara sarta tata cara pajabat luhur disebut [[“Payung Luo”]].
 
Numutkeun [[Tso Chun]], [[Payung Luo]] nyaéta simbol ti kalungguhan sarta status pikeun para pajabat. Contona, para pajabat ti [[Dinasti Han]] dina kalungguhan henteu kitu luhur ngagunakeun payung boga warna [[Héjo]] sarta [[Kaisar]] [[Dinasti Song]] ngagunakeun payung boga warna [[konéng]] sarta [[beureum]].
18.254

éditan