Béda révisi "Pluto"

6 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: fenomena → fénoména, meter → méter (2))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3))
 
Dina [[7 Séptémber]] [[2006]], ngaran Pluto diganti jadi nomer waé, nyaéta 134340.<ref name="sumber1"/>
Ngaran ieu dibikeun ku ''Minor Planét Center'' (MPC), organisasi resmi anu tanggung jawab dina ngumpulkeun data ngeunaan ''asteroid'' sarta [[komét]] dina [[surya mandala]] .<ref name="sumber1"/>
Dina taun[[1978]] Pluto dipikanyaho ngabogaanmibanda [[satelit]] anu ukuranana henteu leutik teuing nu dingaranan [[Charon]] (diaméter 1.196&nbsp;km).<ref name="sumber1"/>
Saterusna kapanggih deui satelit séjénna, [[Nix sarta Hydra]].<ref name="sumber1"/>
Saprak kapanggih ku [[Clyde William Tombaugh]], saurang [[astronom]] ngora di [[Observatorium Lowell]], dina [[18 Pébruari]] [[1930]], Pluto saterusna jadi salah sahiji anggota [[Surya Mandala]] anu tempatna panglaérna .<ref name="sumber1"/>
Jarak Pluto jeung panonpoé nyaéta 5.900,1 juta kilométer.<ref name="sumber1"/>
Pluto ngabogaanmibanda diaméter anu ngahontal 4.862&nbsp;km sarta ngabogaanmibanda massa 0,002 massa [[Bumi]].<ref name="sumber1"/>
Période rotasi Pluto ny aéta 6,39 poé, sedengkeun période [[révolusi]] nyaéta 248,4 warsih.<ref name="sumber1"/>
Wangun Pluto mirip jeung [[Bulan]] kalayan [[atmosfer]] anu ngandung [[métan]].
18.254

éditan