Béda révisi "Polistiréna"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: proses → prosés
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: maneh → manéh, beda → béda using AWB)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: proses → prosés)
 
Pausahaan IG Farben mimiti muka pabrik polystyrene di Ludwigshafen, dina taun [[1931]], ieu bakal jadi gaganti [[séng]] dina loba kagunaan. Sukses ieu kahontal nalika tumuwuh wadah réaktor pikeun nga extruded polystyrene ngaliwatan tabung/solobong/tube dipanaskeun tuliy dipotongan, ngahasilkeun polystyrene dina bentuk pellet/guruntulan.
 
Dina taun [[1941]], Dow Chemical nyiptakeun prosesprosés Styrofoam.<ref>{{cite web|title=Invention of STYROFOAM™|url=http://building.dow.com/about/invention.htm|publisher=Dow Chemical|accessdate=23 December 2012}}</ref>
 
Saméméh taun [[1949]], insinyur kimia saengang Stastny ([[1908]]-[[1985]]) dimekarkeun pre-dilegaan manik PS ku incorporating hidrokarbon alifatik, saperti pentane. Di handap ieu mangrupa bahan baku pikeun molding bagian atawa extruding. BASF jeung Stastny diterapkeun keur patén nu dikaluarkeun dina 1949. Prosés molding ieu nunjukkeun di Kunststoff Messe [[1952]] di Düsseldorf. Produk anu ngaranna Styropor.
18.254

éditan