Béda révisi "Sebaran seragam"

6 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (3), Metoda → métodeu (7))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (3))
 
Dina [[matematik]], '''sebaran seragam''' nyaéta [[probability distribution]] sederhana. Sebaran bisa [[discrete random variable|discrete]] atawa [[continuous random variable|continuous]]. Dina kasus ''diskrit'', bisa di-karakterisasi ku nyebutkeun yén sakabéh nilai sarua kamungkinanna. Dina kasus ''kontinyu'' yén sakabéh panjang [[interval]] nu sarua ngabogaanmibanda kamungkinan nu sarua.
 
== Kasus diskrit ==
 
Variabel random nu mibanda unggal nilai ''n'' nu mungkin ''x''<sub>1</sub>, ''x''<sub>2</sub>, ..., ''x''<sub>''n''</sub> ngabogaanmibanda kamungkinan nu sarua dina sebaran seragam diskrit, saterusna kamungkinan keur unggal hasil ''x''<sub>''i''</sub> nyaéta 1/''n''. Conto gampang dina sebaran seragam diskrit nyaéta ngalungkeun dadu. Nilai nu mungkin ''x'' nyaéta 1, 2, 3, 4, 5, 6; dina unggal alungan, kamungkinan salah sahiji nilai muncul nyaéta 1/6.
 
Dina kasus nilai variabel random nu mibanda sebaran normal mangrupa [[real number|riil]], ngamungkinkeun keur ngagambarkeun fungsi kumulatif sebaran dina watesan ''degenarate'' sebaran, nyaéta
=== Sampling tina sebaran seragam ===
 
Waktu digawe maké probabiliti, karasa mangpaatna keur nga-run percobaan saperi dina simulasi komputer. Loba [[programming language]] nu ngabogaanmibanda kamampuan keur nyaruakeun [[Pseudorandom number sequence|pseudo-random numbers]] nu epektip kasebar dumasar kana standar sebaran seragam.
 
Lamun ''u'' mangrupa nilai sampel tina standar sebaran seragam , mangka nilai ''a'' + (''b'' - ''a'')''u'' nuturkeun sebaran seragam nu di-paraméterisasi ku ''a'' jeung ''b'', saperti nu dijelaskeun di luhur. Transpromasi séjénna bisa digunakeun keur nyaruakeun sebaran statistik séjénna tina sebaran seragam (tempo ''pamakean'' di handap)
18.254

éditan