Spéktrum sumebar: Béda antarrépisi

4 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2)
(→‎top: clean up, added orphan tag using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2))
 
[[Gambar:PN_OFFSET.jpg|frame|left|'''Gambar 4:''' Hiji ''handset'' dilayanan ku séktor PN=292]]
 
Dina padika spéktrum sumebar, saban séktor dibédakeun (dicirikeun) ku [[Pseudorandom Number]] ([[PN]]), ilahar dipikawanoh ku sebutan PN Offset (Tempo '''Gambar 3'''). Hiji “handset” atawa ''mobile station'' (MS) nyaéta terminal anu dipaké ku langganan (bisa mangrupa pakakas keupeul “handset” ogé pakakas nu dumasar PCMCIA nu dipaké pikeun ''notebook'') baris ngalakonan itungan matematis anu disebut [[konvolusi]] supaya bisa néangan MS nu boga niléy panghadéna. Sacara téoritis, harga konvolusi antara hiji séktor jeung MS nyaéta 1 (hiji). Tapi tangtu waé, dina prak-prakan henteu kitu. Dina prak-prakanana, ditéang harga konvolusi anu ngadeukeutan harga 1. Salah sahiji sipat tina spéktrum sumebar nyaéta laku 'diskriminatif'. BTS leuwih milih pikeun ngaladénan MS anu ngabogaanmibanda harga konvolusi pangalusna sarta 'ngantep' MS séjén anu harga konvolusinya leuwih goréng.
 
=== ''Throughput'' anu Leuwih Gedé ===
Hiji konéksi MS-BTS dina jero hiji sesi, saeutikna ngabogaanmibanda 1 (hiji) Kodeu Fundaméntal; sarta lamun MS miharep ''throughput'' anu leuwih luhur mangka bisa ménta Kodeu Tambahan ngaliwatan SCAM (''Supplemental Code Assignment Message'') ka BTS anu patali. Penambahan kodeu ieu biasana boga sipat samentara sarta kacida gancang waktu pamakéanana (skalana ngan sawatara detik). Dina '''Gambar 4''', katémbong hiji MS keur dilayanan ku séktor PN=292 sarta meunang 4 (opat) Walsh Code sabagé kanal komunikasi. CDMA2000 nawarkeun laju aksés sagancang 153 Kbps, antukna dikatégorikan sabagé téknologi 2,5G.
 
Dina hiji séktor aya ratusan Kodue nu jadi sumber daya (''resource'') komunikasi anu bisa dipaké. Hiji kodeu ngawakilan hiji kanal sagedé 9,6 Kbps, tapi ''setting'' ieu ogé gumantung ka operator. Lamun dina hiji mangsa, hiji MS merlukeun ''throughput'' anu leuwih gedé (misalna, waktu ''browsing''), mangka MS baris ménta tambahan kodeu ka BTS sarta ''throughput'' ngaronjat. Lamun henteu diperlukeun deui, tambahan kodeu ieu baris 'dileupaskeun' sarta bisa dipaké ku langganan séjén.
20.027

éditan