Béda révisi "Lalay"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
[[Gambar:Kleine Hufeisennase.jpg|thumb|Lalay keur ngapung]]
'''Lalay''' nyaéta hiji-hijina [[mamalia]] hiber nu miboga sistem radar dina awakna.<ref name="buku">Winarti, dkk: "Dunia Mamalia" kaca 77. Jakarta: PT. Rosda Jayaputra</ref> Éta sistem radar gunana pikeun néangan jalan jeung kadaharan nalika peuting.<ref name="buku" /> Sistem radar éta dikaluarkeun ngaliwatan sorana nu mancerkeun [[gelombang ultrasonik]].<ref name="buku 2">Jhonson, J: "Intisari Ilmu Mamalia" kaca 14. Jakarta: Erlangga, 2005</ref> Éta gelombang sora mantul kana objék di sabudeureunana, nu ahirna balik deui tur katéwak ku ceuli éta lalay.<ref name="buku 2" /> kuKu lantaran kitu, lalay bisa moro dina kaayaan nu poék.<ref name="buku 2" />
 
Lalay béda jeung sato nu bisa ngapung séjénna, jangjang lalay mah tina kulitna nu aya dina ramo-ramona.<ref name="buku 2" /> Lalay kaasup sato nu leutik.<ref name="buku" /> Panjangna ngan saukur 7,5&nbsp;cm tina irung nepi ka buntutna.<ref name="buku" /> Tapi aya ogé anu leuwih gedé, sok disebut [[kalong]], rubak jangjangna bisa nepi ka 1,5 m.<ref name="buku" />