Leutak: Béda antarrépisi

86 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
nambahkeun gambar
(Dijieun ku cara narjamahkeun kaca "Lumpur")
 
m (nambahkeun gambar)
 
[[Gambar:2003-11-27 Northerner boots in mud.jpg|jmpl|Nincak leutak maké sapatu but]]
'''Leutak''' nyaéta campuran cair atawa kintel antara cai jeung jeung  [[taneuh]]. Ari leutak jadina sangges taneuh baseuh. Sacara [[Géologi|géologis]], leutak téh campuran [[cai]] jeung partikel daglegan leutak sarta taneuh liat. Daglegan leutak mangsa heubeul neusan sawatara lila jadi wéh [[Batu tamperan|batu daglegan]]. Nalika daglegan géologis leutak kabentuk di estuaria lapisan nu dihasilkeun disebutna '''leutak teluk'''.