Béda révisi "Panas"

1 bita ditambahkeun ,  14 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: '''Panas''' nyaéta penyaluran energi panas antara dua barang anu béda suhu. Unit SI pikeun panas nyaéta joule. Panas usik ti wewengkon suhu luhur ka wewengkon suhu pendé...)
 
Energi internal ieu "[[directly proportional]]" ka suhu barang. Sabot dua barang kalawan suhu béda bergandengan, maranéhanana baris bertukar energi internal nepi ka suhu kadua barang kasebut saimbang. Jumlah energi anu disalurkeun nyaéta jumlah energi anu tertukar. Kasalahan umum pikeun nyaruakeun panas sarta energi internal. Perbedaanya nyaéta panas dihubungkan kalawan pertukaran energi internal sarta gawé anu dipigawé ku sistem. Mengerti béda ieu diperlukeun pikeun mengerti [[hukum kahiji termodinamika]].
 
Radiasi [[inframerah]] mindeng dihubungkan kalawan panas, alatan objek dina suhu rohangan atawa diatasnya baris [[emisi spontan|memancarkan radiasi]] lolobana terkonstentrasi dina "band" inframerah-tengah. (tempo [[awakbanda hideung]]).
 
[[id:Panas]]
4

éditan