Zébra: Béda antarrépisi

2 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2), sakitar → kira-kira
(→‎top: clean up, added orphan tag using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2), sakitar → kira-kira)
'''Zébra''' mangrupa sasatoan tina kulawarga [[kuda]] nu awakna belang [[hideung]] jeung [[bodas]]<ref>{{id}} [http://a-z-animals.com/animals/zebra/ Zebra]</ref>. Habitat sato ieu sumebar di [[Afrika Kidul]], [[Afrika Kulon]], jeung [[Afrika Wétan]]. Aya tilu jenis zébra nyaéta [[zébra gunung]], [[zébra darat]], jeung [[zébra primitif]].
 
Belang-belang dina awak zébra bisa mantuan sistem katahanan zebra kana prédator. Belang zébra bisa ngabingungkeun prédator. Zebra boga warna ''disruotil'' saperti [[bangkong]] [[tangkal]] jeung [[oray]] belang. Zebra bikang ngalahirkeun hiji anak, nu ampir langsung bisa nangtung jeung lumpat sakitarkira-kira 1 jam saengges dilahirkeun.
 
Zébra mangrupa [[sato]] nu asalna masih sakulawarga jeung [[kuda]] nyaéta famili [[kuda]], jadi zébra ogé katelah '''kuda zebra'''. Ciri husus ieu sato aya dina kelir awakna anu has nyaéta pola [[belang]] [[hideung]] jeung [[bodas]].<ref name=":hiji">[http://www.satwa.net/827/zebra-kuda-belang-hitam-putih.html Zebra, Kuda belang]</ref> Pola belang nu aya dina awak kuda zebra boga fungsi pikeun mantuan sistim kaamanan kuda zebra ngalawan [[prédator]].<ref name=":hiji" /> Pola belang dina awak kuda zebra bisa matak ngalieurkeun prédator.<ref name=":hiji" /> Zebra ngabogaanmibanda "warna disruptif" siga sababaraha [[spésiés]] [[bangkong]] [[tangkal]] jeung [[oray welang]].<ref name=":hiji" /> Pola belang anu aya dina awak Kuda zebra ieu ngarecah kontur, antukna nyamarkeun bentuk asli tina zebra. Jeung lamun zebra téh gerak, mangka pola bakal leuwih matak ngalieurkeun deui jeung deui.<ref name=":hiji" />
 
==Habitat==
 
==Jinis==
Zébra ngabogaanmibanda tilu jenis spésiés nu nepi ka ayeuna masih kénéh hirup jeung geus kaidentifikasi ku manusa.<ref name=:hiji /> Tilu rupa spésiés éta antarana nyaéta :<ref name=:hiji />
*Zébra biasa atawa ''ommon zebra'' nu ngaran laténna ''Equus burchellii'', mangrupa jinis spésiés zébra anu panglobana pisan populasina.<ref name=:hiji />
*Zébra gunung atawa ''mountain zebra'', kalayan ngaran Latin ''Equus zebra'' nu mangrupa pangeusi [[dataran luhur]].<ref name=:hiji />
20.027

éditan