Béda révisi "Kuluwung"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
Ngalereskeun ejahan
(Ngalereskeun éjahan)
(Ngalereskeun ejahan)
==Pedaran==
Kuluwung pikeun pancuran atawa ngocorkeun [[cai]] ka [[sawah]] ilaharna dijieun tuna tangkal [[awi]] anu buku-bukuna ditotogan heula sangkan liangna bungbas.<ref name=Anang>{{Cite book | title = Bambu| last = Sumarna| first = Anang | publisher = Angkasa| location = [[Jakarta]] | year = 1986}}</ref>
Kuluwung pikeun [[waditra]] dijieun tina [[tangkal]] anu mibanda katangtuan sipat : Heuras, garing, lempeng, hampang jeung kuat.<ref name=Departemen>{{Cite book | author = Departemen Pendidikan dan Kebudayaan | year = 2005 | chapter = Awak kendang | pages = 60 | editor = Fulconis, R. | title = Ensiklopedi musik Indonesia, Volume 4 | location = Jakarta | publisher = Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah }}</ref> Bagéan kuluwung anu liangna badag sarta dituruban ku [[kulit]] ditunda beulah handap ngarana ''setung'' atawa ''Bembem'' [[Kendangkendang]], liang kuluwung anu leutikna ogé dituruban ku [[kulit]] disebutna ''Kempyangkempyang'' ditunda palebah luhur.<ref name=Ubun>{{Cite book | author = Ubun Kubarsah R. | year = 1994 | chapter = Kuluwung | pages = 73 | editor = - | title = Waditra: mengenal alat-alat kesenian Daerah Jawa Barat | location = London | publisher = CV Beringin Sakti }}</ref>
[[Kai]] anu hadé pikeun bahan kuluwung saperti : [[Jati]], [[kananga]], [[nangka]], jeung [[mahoni]].<ref name=Gabriel >{{Cite book | title = Keyakinan dan Kekuatan: Seni Bela Diri Silat Banten| last = Facal| first = Gabriel | publisher = Yayasan Pustaka Obor Indonesia | location = [[Jakarta]] | year = 2016|ISBN=978-602-433-130-6}}</ref>
kiwariKiwari kuluwung geus dijieun dina rupa-rupa ukuran jeung bahan anu béda-béda saperti [[beusi]], [[semén]], [[PVC]], [[Polyethylenepolyethylene|Poliétilinepoliétiline]], VPVC, [[Tambagatambaga]], jeung sajabana gumantung kana maksud jeung kabutuhan éta kuluwung.<ref name=Andi>{{Cite book | title = Biodiesel Jarak Pagar; Bahan Bakar Alternatf yang Ramah Lingkungan| last =Nur Alam Syah| first = Andi | publisher = AgroMedia| location = [[Jakarta]] | year = 2006}}|ISBN=979-3702-83-4</ref>
==Bahan-bahan kuluwung==
2.061

éditan