Béda révisi "Kuluwung"

Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
Ngalereskeun ejahan
(Ngalereskeun ejahan)
==Pedaran==
Kuluwung pikeun pancuran atawa ngocorkeun [[cai]] ka [[sawah]] ilaharna dijieun tuna tangkal [[awi]] anu buku-bukuna ditotogan heula sangkan liangna bungbas.<ref name=Anang>{{Cite book | title = Bambu| last = Sumarna| first = Anang | publisher = Angkasa| location = [[Jakarta]] | year = 1986}}</ref>
Kuluwung pikeun [[waditra]] dijieun tina [[tangkal]] anu mibanda katangtuan sipat : Heurasheuras, garing, lempeng, hampang jeung kuat.<ref name=Departemen>{{Cite book | author = Departemen Pendidikan dan Kebudayaan | year = 2005 | chapter = Awak kendang | pages = 60 | editor = Fulconis, R. | title = Ensiklopedi musik Indonesia, Volume 4 | location = Jakarta | publisher = Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah }}</ref> Bagéan kuluwung anu liangna badag sarta dituruban ku [[kulit]] ditunda beulah handap ngarana ''setung'' atawa ''bem'' [[kendang]], liang kuluwung anu leutikna ogé dituruban ku [[kulit]] disebutna ''kempyang'' ditunda palebah luhur.<ref name=Ubun>{{Cite book | author = Ubun Kubarsah R. | year = 1994 | chapter = Kuluwung | pages = 73 | editor = - | title = Waditra: mengenal alat-alat kesenian Daerah Jawa Barat | location = London | publisher = CV Beringin Sakti }}</ref>
[[Kai]] anu hadé pikeun bahan kuluwung saperti : [[jati]], [[kananga]], [[nangka]], jeung [[mahoni]].<ref name=Gabriel >{{Cite book | title = Keyakinan dan Kekuatan: Seni Bela Diri Silat Banten| last = Facal| first = Gabriel | publisher = Yayasan Pustaka Obor Indonesia | location = [[Jakarta]] | year = 2016|ISBN=978-602-433-130-6}}</ref>
 
==Bahan-bahan kuluwung==
# Kuluwung [[awi]] atawa [[kai]] : Hargaharga kawilang murah loba anu ngajual tur gampang ngagunakeunna.<ref name=Bambang>{{Cite book | title = Budi daya ikan air tawar: ikan gurami, ikan nila, ikan mas| last = Cahyono| first = Ir. Bambang | publisher = Kanisius| location = [[Jakarta]] | year = 2000|ISBN=978-979-672-728-5}}</ref>
# Kuluwung [[taneuh]] : Utamanautamana dipaké pikeun pamiceunan [[cai]] kotor, hanjakal kurang kuat lila jeung gampang ngagebros.<ref name=Rudi>{{Cite book | title = Rencana Rumah Sehat| last =Gunawan| first = Ir. Rudi| publisher = Kanisius| location = [[Jakarta]] | year = 2006}}|ISBN=978-979-21-2271-8</ref>
# Kuluwung tina [[palastik]] : Ilaharilahar dipaké pikeun ngocorkeun [[cai]], hargana kawilang murah, loba rupa jeung ukuran, kuat, tur loba anu ngajual.<ref name=Rudi/>
# Kuluwung [[beusi]] : Ilaharilahar dipaké pikeun ngenyot [[cai]], [[gas]], jeung [[minyak]] tina jero [[taneuh]].<ref name=Suhut >{{Cite book | title = Membuat Biogas; Pengganti Bahan Bakar Minyak & Gas dari Kotoran Ternak| last = Simamora| first = Suhut |coauthor=Salundik, Sri Wahyuni & Surajudin| publisher = AgroMedia| location = [[Jakarta]] | year = 2010}}</ref>
 
2.061

éditan