Béda révisi "Pasir"

Taya parobahan ukuran ,  4 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
Sanajan wanguna kawas [[gunung]], pasir béda jeung gunung sanajan henteu pati écés wates-watesna, hiji tempat disebut pasir upama luhurna henteu leuwih ti gunung sarta tanjakanna henteu netek kawas gunung.<ref name=Yuliand/> Di [[Inggris]] ahli ''[[géografi]]'' mertélakeun cenah anu disebut pasir téh upama mibanda luhur henteu leuwih ti 304,8 [[méter]] tina beungeut [[cai]] [[laut]].<ref name=hill>[https://web.archive.org/web/20151009150601/http://bse.sci-lib.com/article119498.html Hill] at the [[Great Soviet Encyclopedia]].</ref> Aya ogé anu nyebutkeun hiji tempat digolongkeun ana pasir upama mibanda luhur sahandapeun 600 [[méter]].<ref>{{cite web|title=Rolling Hills|url=https://www.eso.org/public/images/potw1650a/|website=www.eso.org|accessdate=12 December 2016}}</ref>
Di [[Skotlandia]] malahan nyebut kana gunung téh pasir, buktina dina gunung-gunung anu aya di éta wewengkon loba anu mibanda ngaran dimimitian ku sebutan pasir atawa ''hill'' (''Cuillin Hills'' Jeung ''Torridon Hills''), urang [[Amerika]] malahan henteu mibanda wates anu leuwih écés ngeunaan bédana pasir jeung [[gunung]].<ref>{{cite web|url=http://www.wisegeek.com/what-is-the-difference-between-a-mountain-and-a-hill.htm|title=What is the Difference Between a Mountain and a Hill?|publisher=www.wisegeek.com|accessdate=3 Feb 2013}}</ref>
Dina [[basa Malayu]] jeung [[Jawa|basa Jawa|Jawa]], pasir téh hartina sarua jeung [[gunung]], contona nyebutkeun gunung anu ngajajar di Pulo [[Sumatra]] di sebut ''Bukit barisan''.<ref>{{id}}[http://m.kompas.com/news/read/2012/04/21/04110543/bukit.barisan.tulang.belakang Bukit Barisan, Tulang Belakang Sumatera]. ''kompas'', Akses:29-04-2012.</ref>
[[File:Abang09 4 1.jpg|thumb|right|Pasir anu aya di sabudeureun Candi abang]]
==Ciri mandiri==