Béda révisi "Huma"

75 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
+ gambar
m
(+ gambar)
[[File:Huma Ciptagelar.jpg|thumb|300px|Huma di [[kasepuhan Ciptagelar]]]]
 
'''Huma''' nyaéta tempat melak [[paré]] di [[pasir]], lain di [[sawah]]. Pare anu dipelakna husus keur dipelak di darat. Taneuh huma dina masarakat tradisional [[Sunda]] biasana dikokolakeun salila hiji nepi ka tilu taun.<ref name="sumber3" /> Sanggeus éta huma diingkeun jadi leuweung deui.<ref name="sumber3" /> Dina prosés ieu, aya sawatara istilah, nyaéta [[reuma]] jeung [[leuweung]].<ref name="sumber3" />