Béda révisi "Obrolan:Sentég"

1.097 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
Mariksa artikel
(Mariksa artikel)
 
(Mariksa artikel)
 
'''Catetan'''
# Kekecapan nu kirang merenah éjahanana diantawisna: ''newak'' kedahna ''néwak'', ''ngadempet'' kedahna ''ngadempét'', ''katompo'' kedahna ''katempo'', ''dimana'' kedahna ''anu'', ''dipatenkeun'' kedahna ''dipaténkeun'', ''hentu'' kedahna ''henteu'', ''lampung'' kedahna ''Lampung''.
# Lepat merenahkeun spasi ''nepika'' kedahna ''nepi ka'', ''teubisa'' kedahna ''teu bisa'', saméméh tanda baca (:) teu kedah nganggo spasi.
# Ieu kalimah ''Tuluy éta pamanggihna disampurnakeun ku John Mast taun 1899, ngarobah hasil rarancang Hooker palebah panyepét beurit sangkan hentu ngabalukarkeun ramo jalma henteu milu kacepét atawa raheut, ogé panyepétna leuwih gampang mangsa ngaleupaskeun beuritna, hak patén tina ieu parobahan ditarima ti pamaréntah Amerika di Lititz, Pennsylvania'' tiasa dirucat janten sababaraha kalimah.
# Kalimah ''Sentég ilaharna dipaké néwak beurit anu aya di imah, beurit sawah jeung beurit kebon biasana diracun atawa ngahaja diboro babarengan mangsa usum tandur atawa saméméh melak tatanén.'' tiasa dihijikeun dina awal kalimah ''Sentég (mousetrap) nyaéta pakakas (pitapak) anu dipaké pikeun newak beurit''.
Mangga nyanggakeun Kang {{gero|Dinototosugiarto}}, hatur nuhun --[[Pamaké:A.R Dipusparaga|A.R Dipusparaga]] ([[Obrolan pamaké:A.R Dipusparaga|sawala]]) 27 Agustus 2017 04.46 (UTC)