Béda révisi "Balida"

9 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
Mupus citakan fact
(Mupus citakan fact)
 
Di [[Palémbang]] jeung [[Sumatra Kidul|Sumatra kidul]] mah lauk balida téh dipaké bahan nyieun [[pémpék]] jeung [[kurupuk]].<ref name=yusup/>Hirupna [[nokturnal]], mangsa [[peuting]] liar nyiar hakaneun témpona [[beurang]] nyumput handapeun tatangkalan [[cai]].<ref name=Kurniawan/> Kiwari ieu lauk téh geus jadi [[lauk]] anu langka, saméméh taun [[1980]] ieu lauk masih kénéh loba kapanggih di susukan [[Musi]], [[Meriak]], [[Citarum]] [[Jawa Kulon]].<ref name=Burhan/> Nincak [[taun]] [[1999]] ieu lauk geus teu katempo deui.<ref name=Burhan/>
Baheula di [[Kalimantan Kulon]] perenahna di [[situ]] [[sentarum]] ieu [[lauk]] jadi andelan urang dinya, dimangpaatkeun pikeun bahan nyieun [[kurupuk]].<ref name=Yayan/> {{fact}} Tapi kiwari ieu lauk téh geus teu kapanggih deui ku lantaran ruksakna [[lingkungan]] anu kacida parna di éta [[daérah]].<ref name=Yayan>{{Cite book | title = Dari desa ke desa: dinamika gender dan pengelolaan kekayaan alamt| last = Indriatmoko| first = Yayan | publisher = CIFOR| location = [[Jakarta]] | year = 2007 }}</ref>
 
Aya sababaraha rupa [[lauk]] balida :