Béda révisi "Urang Sunda"

m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna (2))
 
==Stratifikasi sosial==
Urang Sunda mah cenah katelah égalitér, kagambarkeun tina basa nu dipaké ku gegedén karajaan jeung cacah dina carita-carita tradisional nu teu wanoh kana undak-usuk atawa tingkatan basa. Kadieunakeun, utamana ti saprak dijajah [[Mataram (Islam)|Mataram]], "kamonésan" Sultan Agung dina nyiptakeun undak-usuk basa ditiron ku para [[ménak]] Sunda, nu hasilna mangrupa jungkrang antara ménak jeung cacah. Dina jaman dijajah [[Walanda]], dua tingkat sosial ieu kasambung ku istilah [[priyayi]], golongan pagawé pamaréntahan (birokrat, militér, jeung guru) nu sabenerna mah lolobana kaasup golongan ménak kénéh. Dina awal [[abad ka-20]], strata sosial ieu beuki luntur, komo sanggeus jaman kamerdikaan mah. Najan kitu, nepi ka kiwari, watek féodal téh kadangsakapeung sok kaciri kénéh aya dina kahirupan urang Sunda.{{fact}}
 
==Kasenian==
1.924

éditan