Béda révisi "Cengkéh"

12 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), ambéh → sangkan)
=== Kandungan Aktip dina buah cengkéh ===
 
[[minyakMinyak atsiri]] tina cengkéh miboga fungsi ''[[anestési]]'' sarta ''[[antimikrobia]]l''. Minyak cengkéh mindeng dipaké pikeun ngaleungitkeun ambeu napas sarta pikeun ngaleungitkeun nyeri [[huntu]]. Zat anu dikandung dina cengkéh anu ngaranna ''[[eugenol]]'', dipaké [[kedokteran huntu|dokter huntu]] pikeun nenangkeun [[saraf]] huntu. Minyak cengkéh ogé dipaké dina campuran tradisional ''chōjiyu'' (1% minyak cengkéh dina minyak mineral; "chōji" hartina cengkéh; "yu" hartina minyak) sarta dipaké ku urang [[Jepang]] pikeun ngarawat beungeut pedang maranéhanana.
 
[[Kategori:Tuwuhan industri]]
2.061

éditan