Béda révisi "Cengkéh"

52 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
 
 
[[Gambar:ClovesDried.jpg|left|thumb|180px|Cengkéh nu digaringkeun]]
Cengkéh bisa dipaké jadi [[samara]], boh dina bentukna anu gembleng bohatawa minangkaguluntungan anapo geus bubukdibubukeun. Samara ieu dipaké di [[Éropa]] sarta [[Asia]]. Utamana di [[Indonésia]], cengkéh dipaké jadi bahan [[roko]] [[kréték]]. Cengkéh ogé dipaké minangka bahan [[menyan]] di [[Républik Rahayat Tiongkok|Republik Rahayat Cina]] jeung [[Jepang]]. [[Minyak cengkéh]] dipaké pikeun [[aromaterapi]] sarta ogé pikeun ngubaran nyeri [[huntu]].
 
=== Sajarah Cengkéh ===
2.061

éditan