Béda révisi "Hadi AKS"

1.227 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Hadi AKS''' nyaéta salah saurang pangarang Sunda. {{Sastra-pondok}} {{Daptar Sastrawan Sunda}} Kategori:Pangarang Sunda)
 
'''Hadi AKS''' nyaéta salah saurang pangarang [[Sunda]]. [[Hadi AKS]] gumelar di [[Citapis]], [[Pandeglang]] dina kaping 16 Méi 1965. Hadi téh lulusan [[Jurusan Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda]] [[IKIP]] (ayeuna mah UPI) [[Bandung]]. Ti saprak asup kuliah di [[IKIP]], Hadi hayang jadi pangarang tuluy ngamimitian nulis dina taun 1985. Taun 1986 kabiruyungan ngilu kursus ngarang [[Sundanologi]]. Rupa-rupa [[karya sastra]] [[Sunda]] geus ditulis ku [[Hadi AKS]], di antarana: [[sajak]], [[carpon]], [[novel]], jeung [[fiksimini]]. Salaku [[pangarang Sunda]] anu produktif nulis rupa-rupa [[karya sastra]], [[Hadi AKS]] kungsi dilélér penghargaan kayaning: [[Hadiah sastra LBSS]], [[D. K. Ardiwinata]], [[Anugerah Soeria Di Radja]], sarta [[Hadiah Sastra R., H. Oeton Moechtar]].
'''Hadi AKS''' nyaéta salah saurang pangarang Sunda.
[[Carpon]] munggaran [[Hadi AKS]] nu dimuat di majalah [[Katumbiri]] nya éta “Nu Mulang Pasosoré”. Karangan-karanganna loba dimuat dina sawatara majalah jeung koran [[Sunda]] kayaning, [[Manglé]], [[Galura]], [[Cupumanik]], jeung média citak séjénna. Karya-karya [[Hadi AKS]], anu geus medal mangrupa buku di antarana: novél [[Saéni]] (2014), kumpulan sajak [[Ombak Halimun]] (2002), kumpulan carpon [[Oknum]] (1998), kumpulan carpon [[Kalapati]] (2012), jeung réa- réa deui.
 
 
{{Sastra-pondok}}