Kalimah: Béda antarrépisi

1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(restrukturisasi)
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Kalimah''' nyaéta wangun gramatikal panglegana. Kalimah mangrupa beungkeutan ka[[Tata basa|tatabasa]]<nowiki/>an anu unsur-unsur pangwangunna mangrupa [[Klausa (basa Sunda)|klausa-klausa]], partikel-partikel panyambung, jeung pola-pola intonasi <ref>Tarigan.(1985).''Pengajaran Sintaksis''. Bandung: Angkasa, kc. 48</ref>. Mangrupa bagéan pangleutikna tina hiji omongan atawa [[wacana]], anu diwatesanan ku randegan panjang, anu ngandung pikiran anu gembleng atawa lengkep nurutkeun katatabasaan <ref name="TataTatat">Sudaryat, spk. (2011). ''Tata Basa Sunda Kiwari''. Bandung: Yrama Widya, kc. 180</ref>. Kalimah gé mangrupa hiji beungkeutan gramatik anu diwatesanan ku ayana randegan panjang anu dibarengan ku nada ahir turun atawa naék.<ref name="Struktur">Sudaryat, Y. (2014). ''Struktur Bahasa Sunda (Sintaksis dalam Gamitan Pragmatik)''. Bandung: Sekolah Pasca Sarjana UPI, kc. 39) </ref>
 
==Ciri kalimah==